Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KATARINA PRNJAK U '1 NA 10' Koga je opisala kao 'lijepu figuru bez konkretnog sadržaja', tko je HDZ-ovac domesticus vulgaris, a koga drži najvećim zabavljačem splitske političke scene?

KATARINA PRNJAK U '1 NA 10' Koga je opisala kao 'lijepu figuru bez konkretnog sadržaja', tko je HDZ-ovac domesticus vulgaris, a koga drži najvećim zabavljačem splitske političke scene?

Novo lice na splitskoj političkoj sceni iznosi svoje mišljenje o poznatim političarima

Katarina Prnjak, tajnica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Splita, poduzetnica i bivša Miss Hrvatske, opisala je 10 osoba na političkoj sceni.

ZORAN MILANOVIĆ: Iako ponekad svojim izjavama zna naljutiti svoje simpatizere, nitko mu ne može osporiti da se beskompromisno zalaže za progresivnu Hrvatsku u kojoj se hrvatski građani ne dijele po nacionalnosti, vjeri, spolnoj orijentaciji i po bilo kojoj drugoj osnovi. Direktan i bez dlake na jeziku, pravi je borac protiv nazadnjačkog vala koji prijeti Hrvatskoj. 

MISLAV KOLAKUŠIĆ: Nakon što je rekao da mu ne bi smetale ulice Ante Pavelića u Hrvatskoj, još je jasnije zbog čega se zalaže za koncentraciju moći i ovlasti u jednoj osobi - njemu. Ne treba nam novi poglavnik. 

PETAR ŠKORIĆ: Za razliku od Andreja Plenkovića i Andre Krstulovića Opare, Petar Škorić je školski primjer HDZ-ovca. Ukratko, HDZ-ovac domesticus vulgaris. Bar se ne predstavlja za ono što nije. Kakva stranka, takav i predsjednik gradskog HDZ-a. 

GORAN KOTUR: U dvije godine je potonuli splitski SDP s petog mjesta doveo do pozicije najjače stranke u Splitu na prošlim izborima. Ima veliko znanje i iskustvo, čemu između ostalog svjedoči i završen fakultet na Oxfordu. 

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: Lijepa figura bez konkretnog sadržaja. U cijelom mandatu jedino je uspješno odradila to što je selila ured širom Hrvatske kako bi joj odgovaralo, navijala na nogometnim utakmicama i ljubila sve oko sebe. Sklona je davanju izjava pa demantiranju istih. Bit će zapamćena kao predsjednica koja 'bubne pa ostane živa'. 

BILJANA BORZAN: Jedna od rijetkih na političkoj sceni koja se istinski bori za dobrobit građana što dokazuje svakim svojim potezom, toliko da je čak ni najveći kritičari ne mogu osporiti. Manje politikantstva i više konkretnog rada je njen recept koji bi mnogi trebali primijeniti. 

ŽELJKO KERUM: Najveći zabavljač splitske političke scene. Iako se povremeno voli igrati oporbe i gradonačelnikova kritičara, pokazao se do sada kao pouzdan koalicijski partner HDZ-a i Andre Krstulovića Opare. Snosi podjednaku odgovornost za stanje u kojem se Split nalazi.

ANDREJ PLENKOVIĆ: Uglađeni premijer koji od prvog dana samo sebe neutemeljeno hvali, pola Vlade mu je izbačeno zbog raznoraznih afera, što dovoljno govori o njemu i njegovom izboru. Gori je od prosječnog HDZ-ovca zbog toga što je čovjek bez čvrstih političkih uvjerenja, ali mu u HDZ-u ne smetaju najniže političke strasti ako nisu usmjerene na njega osobno. Plenković, kao i njegova vladavina, uvelike podsjećaju na Sanaderovo doba.

ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA: Gradonačelnik koji je u svojoj kampanji obećavao brda i doline dok se nije dočepao pozicije. Rezultata nema nigdje, a Split postaje 'privremeni grad'. Započeto uređenje Žnjana - nedovršeno, dobar dio Marjana - uništen, rotori se rade od pitara, povećan prirez za 50%... Ukratko, previše obećanja, premalo volje i sposobnosti. Nula bodova. 

MIROSLAV ŠKORO: Kad mi netko spomene Škoru samo se sjetim slike njega i Sanadera u plavim hadezeovskim kabanicama i to mi je sasvim dovoljno. Gospodin se dokazao u pjevanju, iako ni po tome nije moj izbor, ali je godinama na sceni i bilo bi lijepo da se drži onog što mu zaista ide.

Vaša reakcija na temu