Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Počela energetska obnova DV Latica na Sućidru

FOTOGALERIJA Počela energetska obnova DV Latica na Sućidru

Tim povodom je mališane posjetio gradonačelnik

Počela je energetska obnova Dječjeg vrtića Latica na Sućidru, a tim povodom je danas mališane posjetio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima. Djeca su izvela prigodni program i gradonačelniku uručila čestitku s lijepim željama za cijeli Split, a on im je rekao kako će nakon energetske obnove njihov vrtić biti još ljepši, bolji i topliji. 

- Projekt energetske obnove DV Latica iznosi malo više od milijun kuna, od čega je bespovratnih sredstava oko 430 tisuća kuna. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje realiziramo. Radimo i pripremamo energetsku obnovu još tri osnovne škole: Pojišan, Skalice i Mertojak te Dječjeg vrtića Mandalina. Za ove projekte, podsjetio bih, u siječnju ove godine Gradu Splitu i Razvojnoj agenciji Split odobreno je sufinanciranje energetske obnove iz fondova Europske unije, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 27,6 milijuna kuna od čega ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 11 milijuna kuna. Ostatak sredstava osigurat ćemo iz proračuna Grada Splita, nacionalnih izvora sufinanciranja provedbe EU projekata, kao i iz samih ušteda koje će, nakon provedbe energetskih mjera kroz 24 mjeseca trajanja projekta, na godišnjoj razini iznositi oko pola milijuna kuna - rekao je Krstulović Opara. 

Dodao je i kako će nakon završetka radova na toplinskoj izolaciji DV Latica, uz novu LED rasvjetu, učinak energetske uštede biti potpun. Endica Radić Hozo, ravnateljica DV Radost, u čijem je sastavu i vrtić na Sućidru istaknula je kako će nakon završetka energetske obnove, računi za potrošenu energiju pasti i do 50 posto. Sami radovi, pojasnila je, neće ometati svakodnevni rad vrtića i bezbrižnu igru njegovih mališa i veliša, a trajat će tri mjeseca.

Vaša reakcija na temu