Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Obrtničko-industrijska škola u Imotskom u energetskoj obnovi vrijednoj sedam milijuna kuna

Obrtničko-industrijska škola u Imotskom u energetskoj obnovi vrijednoj sedam milijuna kuna

Učenicima i nastavnicima bit će puno ugodnije raditi i boraviti unutar zgrade - poručio je ravnatelj Biočić

Zgrada Obrtničko-industrijske škole u Imotskom, sagrađena prije gotovo 30 godina, u fazi je energetske obnove vrijedne ukupno sedam milijuna kuna, od čega se nešto više od 2,8 milijuna kuna ili 40,83% sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije. Po završetku energetske obnove, škola će ostvariti energetske uštede od 58%, a uvjeti rada i boravka učenika i nastavnika bit će na znatno višoj razini nego do sada.

Radovi na energetskoj obnovi započeli su početkom rujna obnovom električnih instalacija unutar objekta i bit će završeni početkom sljedeće školske godine. Prema riječima direktora Nediljka Biočića, do sada je kompletno promijenjeno 1.200 rasvjetnih tijela unutar zgrade, fasadni zidovi su obloženi kamenom vunom i sve teče sukladno vremenskim uvjetima i predviđenoj dinamici.

- Nastava se odvija bez ikakvih problema i radovi ju ne ometaju. Zadovoljni smo njihovom dinamikom s obzirom obzirom na vremenske neprilike koje su ih pratile, a one koji slijede ćemo pratiti do završetka koji se očekuje krajem kolovoza 2020. godine, kazao je ravnatelj Biočić.


Prema projektnoj dokumentaciji, zgrada škole do energetske obnove nosila je D energetski razred, a po njenom završetku ostvarit će značajne uštede investicijskog održavanja i energije uz smanjenu emisiju CO2.

- Učenicima i nastavnicima bit će puno ugodnije raditi i boraviti unutar zgrade - poručio je ravnatelj Biočić.

Projekt energetske obnove zgrade Obrtničko-industrijske škole u Imotskom investicija je ukupne vrijednosti 7.050.651,67 kuna od čega se s 2.878.688,56 kuna sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sredstva Splitsko-dalmatinske županije iznose 1.759.596,52 kune, dok će se 2.412.366,59 osigurati iz EU sufinanciranja vlastitog dijela.

Vaša reakcija na temu