Hrvatska bira predsjednika ili predsjednicu, prvi je glasovao Dario Juričan

Hrvatska bira predsjednika ili predsjednicu, prvi je glasovao Dario Juričan

Birališta su otvorena od 7 sati

Hrvatska danas bira predsjednika ili predsjednicu između 11 kandidata. Birališta su otvorena u 7 sati do 19 sati. Ukupno je 6533 biračkih mjesta, od čega je 6409 u Hrvatskoj te 124 u inozemstvu. Na popisu birača nalazi se ukupno 3,854.747 građana.

Na listićima su imena Nedjeljka Babića (HSSČKŠ), Ante Đapića (DESNO), Kolinde Grabar-Kitarović (HDZ), nezavisnih Daria Juričana i Mislava Kolakušića, Dejana Kovača (HSLS), Zorana Milanovića (SDP), nezavisne Dalije Orešković, Katarine Peović (RF), Ivana Pernara (SIP) te nezavisnog Miroslava Škore

Rezultati prvih izlaznih anketa bit će objavljeni u 19 sati, čim budu zatvorena birališta, odnosno čim prestane izborna šutnja koja je započela u petak u ponoć. Prve privremene rezultate izbora za predsjednika DIP će objaviti u 20 sati, a informacije će se dalje ažurirati svakih 10 minuta. Za pobjedu u prvom krugu izbora potrebno je 50% plus jedan glas, a ako nijedan kandidat ne prikupi 50% glasova u prvom krugu, 5. siječnja bit će održan drugi krug izbora u kojem će se birati između dvoje kandidata koji su u prvom krugu prikupili najviše glasova. Među prvima je glasovao predsjednički kandidat Dario Juričan.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(56067, "");
Pregledaj komentare
29