Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska bira predsjednika ili predsjednicu, prvi je glasovao Dario Juričan

Hrvatska bira predsjednika ili predsjednicu, prvi je glasovao Dario Juričan

Birališta su otvorena od 7 sati

Hrvatska danas bira predsjednika ili predsjednicu između 11 kandidata. Birališta su otvorena u 7 sati do 19 sati. Ukupno je 6533 biračkih mjesta, od čega je 6409 u Hrvatskoj te 124 u inozemstvu. Na popisu birača nalazi se ukupno 3,854.747 građana.

Na listićima su imena Nedjeljka Babića (HSSČKŠ), Ante Đapića (DESNO), Kolinde Grabar-Kitarović (HDZ), nezavisnih Daria Juričana i Mislava Kolakušića, Dejana Kovača (HSLS), Zorana Milanovića (SDP), nezavisne Dalije Orešković, Katarine Peović (RF), Ivana Pernara (SIP) te nezavisnog Miroslava Škore

Rezultati prvih izlaznih anketa bit će objavljeni u 19 sati, čim budu zatvorena birališta, odnosno čim prestane izborna šutnja koja je započela u petak u ponoć. Prve privremene rezultate izbora za predsjednika DIP će objaviti u 20 sati, a informacije će se dalje ažurirati svakih 10 minuta. Za pobjedu u prvom krugu izbora potrebno je 50% plus jedan glas, a ako nijedan kandidat ne prikupi 50% glasova u prvom krugu, 5. siječnja bit će održan drugi krug izbora u kojem će se birati između dvoje kandidata koji su u prvom krugu prikupili najviše glasova. Među prvima je glasovao predsjednički kandidat Dario Juričan.

Vaša reakcija na temu