Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLITSKI SDP-ovci SLAVE MILANOVIĆA 'HDZ-ova vertikala puca na svim razinama, pobijedit ćemo i u Splitu'

SPLITSKI SDP-ovci SLAVE MILANOVIĆA 'HDZ-ova vertikala puca na svim razinama, pobijedit ćemo i u Splitu'

'U drugom krugu očekujemo i glasove krajnje desnih HDZ-ovih glasača', kaže Suzana Kačić Bartulović

U Splitu Zoran Milanović uvjerljivo vodi ispred konkurenata s desnice, što je u stranačkim prostorijama na Bačvicama, očekivano, podiglo atmosferu. Postoci su otprilike kao i na nacionalnoj razini. Milanović je na gotovo 31 posto, Kolinda Grabar-Kitarović ima nešto manje od 26 posto, a Miroslav Škoro 21 posto glasova birača u Splitu, izvijestio nas je predsjednik SDP-a Split Goran Kotur

'Rezultat je reprezentativan utoliko što se radi o glasovima iz svih dijelova Splita, istočnih i zapadnih kotareva. Očekivali smo dobar rezultat s obzirom na rezultate izbora za EU parlament, no više smo se bavili radom nego očekivanjima. Zadovoljni smo za sada', kaže Kotur. 

Dva kandidata desnice imaju gotovo pedeset posto glasova. Ima li SDP kakvu strategiju da privuče glasove za svog kandidata u drugom krugu? 

'Strategija je okupiti sve koji žele normalnu Hrvatsku i pozvati sve birače koji dijele vrijednosti normalne Hrvatske da izađu na birališta. Pokazalo se da SDP može pobijediti i da je ovo jedna sasvim druga situacija nego ona koju smo imali prije nekoliko mjeseci ili godinu dana. Ovo je prvi korak u promjenama u Hrvatskoj, ali i u Splitu. Pobjeda Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima, pobjeda SDP-a na parlamentarnim, ali i lokalnim izborima u Splitu. Dakle, HDZ-ova vertikala puca na svim razinama', kaže Kotur. 

Zadovoljan je i tajnik splitskog SDP-a Davor Matijević

'Za sada su rezultati više nego dobri. Sukladno očekivanjima. Jako dobro stojimo u centru grada, ali ono što je dobro što je na samom istoku razlika znatno manja nego što je znala biti. HDZ nas je tamo znao nadmoćno pobjeđivati', kazao nam je Matijević. 

Gradski vijećnik SDP-a Joško Markić ne sumnja u pobjedu Zorana Milanovića i u drugom krugu. 

'Ovi rezultati su ne samo pokazatelj našeg rada na lokalnoj razini, već i toga da građani žele promjene, bolju i otvoreniju Hrvatsku, normalan život za sebe i svoju djecu. Vjerujem da će rezultati u drugom krugu biti na istom tragu i da će doći do toga da promjenama idemo u tolerantnije društvo nego što smo u ovom trenutku. Vjerujem da će veliki broj ljudi koji nisu u prvom krugu dali glas Zoranu Milanoviću, to učiniti u drugom krugu. Uvjeren sam i da će veliki broj birača koji su danas ostali kući izaći na izbore 5. siječnja. Neka to bude praznik demokracije koji će iznjedriti najboljeg kandidata za Hrvatsku, a to je svakako Zoran Milanović', drži Markić. 

'Zadovoljni smo. Nadali smo se da će Zoran biti prvi, to se i ostvarilo. Ostaje nam sada utrka do drugog kruga, ali ne sumnjamo da će Hrvatska nakon 5. siječnja napokon biti normalna zemlja', kaže istaknuta splitska SDP-ovka Suzana Kačić Bartulović

I nju smo pitali za očekivanja u drugom krugu. 

'Po glasovima koje je ostvario Miroslav Škoro ovo je očito bila otvorena borba za unutarstranačke izbore unutar HDZ-a. Očekujemo da će se ta borba nastaviti i u drugom krugu i da ćemo dobiti ono što nitko nije očekivao, da će krajnje desni glasači HDZ-a ovog puta glasati za Zorana Milanovića. Bit će to zanimljiva borba do samog kraja, a mi ne sumnjamo da će naš kandidat uspjeti uvjeriti birače centra uz ljevicu da je on jedina normalna opcija u ovom trenutku. A što se Kolinde Grabar Kitarović tiče, ona je dovoljno rekla sama o sebi', kazala je Kačić Bartulović.   .Vaša reakcija na temu