Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Petar Škorić: Vjerujem da će u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski

Petar Škorić: Vjerujem da će u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski

Vjerujemo da će nas birači Miroslava Škore podržati

Nepotpune rezultate DIP-a su u stožeru splitskog HDZ- a komentirali predsjednik Petar Škorić i župan Blaženko Boban.

- U Splitu smo zadovoljni, iako je Zoran Milanović prvi s 29 posto, druga Kolinda s 27, a treći Škoro na 23 posto. Naime, ako uzmemo u obzir konzervativnu scenu na kojoj je naša kandidatkinja podijelila glasove sa Škorom, rezultat je preko 50 posto i vjerujem da će u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski Split i da HDZ stoluje u njemu te da šalje pobjedjicke poruke cijeloj Hrvatskoj - prva je reakcija Petra Škorića.

Pristižu članovi i simpatizeri, situacija je bila drukčija nakon izlaznih anketa, nije bilo optimistično, primijetili su mediji.

- Naši mladi rade po terenu, i skupljaju rezultate, a prava atmosfera će se vidjeti 5. siječnja. Ponašamo se pobjednički, ne i slavljenički, vjerujemo i u drugom krugu da ćemo poslati snažnu poruku i da će nas birači Miroslava Škore podržati - poručio je Škorić.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban također je izrazio uvjerenje da će u drugom krugu Škorini birači podržati Grabar-Kitarović.

- Možemo sada sa sigurnošću reći da nam predstoji finalna borba, ali mislim da s obzirom na konstelaciju snaga da ćemo 5. siječnja proslaviti novu staru predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović - rekao je.

Istaknuo je da u Splitsko-dalmatinskoj županiji vodi Grabar-Kitarović, a mrtvu trku iza nje vode Milanović i Škoro.

- Već sada možemo reći da smo u našoj županiji, u utvrdi HDZ- a pobjednici - zaključio je.

Što se tiče omjera, da Grabar-Kitarović i Škoro imaju preko 50 posto glasova, upitan je koliko to daje sigurnost u drugom krugu.

- Dobar dio Škorinih birača u drugom krugu će dati glas predsjednici jer su to naši glasači. Ali, s obzirom na programe, ja pozivam sve, i one koji su ostali kući,  da 5. siječnja se nastavi uspon Hrvatske u svim pogledima - pozvao je župan.

Uvjeren je da će hrvatsko predsjedanje Europskom unijom biti na čelu s predsjednicom.

Komentirajući izlaznost u Splitsko-dalmatinskoj županiji izrazio je suosjećanje sa svim primorskim gradovima koji su pretrpjeli olujno nevrijeme.

Upitan je i kako komentira da je Škoro tako ugrozio Grabar-Kitarović.

- Ugrozio? Ne vidim to s obzirom na razliku - odgovorio je.

Vaša reakcija na temu