FMFS: Večeras premijera novog filma Isabelle Huppert i redateljski prvijenac Leona Lučeva

FMFS: Večeras premijera novog filma Isabelle Huppert i redateljski prvijenac Leona Lučeva

Program u 'Zlatnim vratima' od 19 sati otvara 'Bogomoljka'

Sinoć su otvorena sva tri kina ovogodišnjeg 12. Festivala mediteranskog filma Split, a u svim terminima tražila se ulaznica više. Sjajan odaziv publike ne bi trebao izostati ni danas, jer je u programu niz pravih filmskih poslastica idealnih za subotnju večer.

Centralni naslov dana je 'Zlatna mladež' u kojem miljenica FMFS-ove publike, slavna Isabelle Huppert. Ovaj film redateljice Eve Ionesco premijerno je prikazan na Rotterdam Film Festivalu, gledatelje u ljetnom kinu 'Bačvice' odvesti će od 21:30 u raskalašeni svijet izlazaka, zabave i hedonističkog uživanja u životu. Prethodit će mu kratka 'Ješka' Leona Lučeva, redateljski prvijenac poznatog glumca. Njegov 'Malo se sjećam tog dana' premijeru je imao na festivalu u Locarnu, a glavne uloge igraju Goran Bogdan i Nina Violić.

Program u 'Zlatnim vratima' od 19 sati otvara 'Bogomoljka', druga ovogodišnja 'Ješka' redatelja Mladena Stanića, u kojoj se večernji sastanak između uspješne žene i mladog muškarca pretvori u zavodljivu igru mačke i miša. Slijedi turski film 'Priopćenje', svojevrsni komentar turske političke prošlosti i sadašnjosti, u kojem satira susreće suptilnu komediju.

U kinu pored Doma mladih i večeras se besplatno prikazuju hrvatski filmovi srednjeg metra. U programu su 'Doma za Božić' Tomislava Đurineca, 'Kol'ko god nas noge nose' Renate Lučić, te 'IKEA for YU' kojeg potpisuju Marija Ratković Vidaković i Dinka Radonić.

U sklopu 12. Festivala mediteranskog filma Split jučer je održan i sastanak na kojem su uz predsjednika Kino mreže Alena Munitića sudjelovali Vjera Matković iz Ministarstva kulture i Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a. Cilj radnog sastanka bio je usklađivanje planova i strategija Ministarstva kulture, Kino mreže i HAVC-a, ali i osnivanje radne skupine koja bi pomogla u rješavanju nekih od problema i ubrzala rješavanje istih.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(47033, "");
Pregledaj komentare
14